Thursday, December 10, 2009

kEhadiRan oRg teRsaYanG




mATa taK terLeLap...jaNtung berDegup panTas( bkn sakit jantung ) ....iTiew yaNg aku raSai semaLam..coZ tAk saBar2 naK jmPa ngn oRg yanG terSayang!!!



9 Desember 09 - sePerti biAsa baNgun kul 6 - 6.30 pg (soLat suBuh) daN besiAp ke teMpat kejA...tiba je dLm kuL 7.45 pg ada yanG memaNdang seMacam jerk...apa yang mereka tak puas hati ngn aku? ''hatiKu berBisik''....terussss melangKah denGan kekWatnya!!!tp yanG peLiknYa raMai yaNg peRasan dan ada la saLah sorang kuMpulan cEKi meNeGur knP akU agaK simPle arini?!!!apa yang peLik nya? oWh yea aKu tau..... rupa2nya coZ aku tAk baWa ''HANDBAG'' hehehe...kuL 8.00 pg akU brk1st kwN baiK akU "teman tp mesra'' gosip kwn2!!!



deBaran makin teRasa...10.30 pg tiba2 terRdenGar ringTone yanG berLainan (uTk oRg tersayanG) owH mY goD ''mat saleh n mek saleh'' yang ucaP...mcm mana ni..."time" tu mmg tengah BZrina...seMpat jgaK aku kuA dari teMpat kaWalan n tahaNan utk sambut panggilan tersebut. katanya dah berTolak...okey ler camtu...aku pun terusssss ''conTinue'' kja....cePat masa berLaLu dah tiba dah kuL 3.00 ptg..maTa pLak ngnTuk giLL giLL bAb BaB...boss aku pLak peRasan maTa akU meRah..u sakit mata @ menangis? kaTanya....moTif!!!!(dalam hati je la...)



jwb aku xde ar....bistu seMaLam tiDo kuL brPa?katanya lagi....ish ish...rakan sekeja Lain dh muLa geLak2''korang ingt aku g cur ke?"(dalam hati lagi....) aku jawab biasa ar kalo tengah hari kan... (xcukup tdo la beb) arhhhh IGNORE jerk...yang penting tePat kul 5.00 ptg aKu nk jeMput orG terSayang d suatu teMpat..dia samPai leBih kurang 5.10 ptg! dan.....kami pun seiring dan sejalan (ajai n nurul pernah nyanyi)...nak DINNER jap...dia bebisik!!! okey!!!(ayat abg genting) kami samPai umaH kuL 7.50 mlm...orG teRsayNg itew aDalaH.........................mak aku ler!!!

Sunday, November 29, 2009

yANg mANa sATu ....

seseTelah seKian lama meDiamkan diRi...sikiNi kembaLi denGan naFas baRu unTuk dikongsi bersama tp adakah kata putus yang disamPaikan di akhir cerita akan dteriMa?mungKin kah...?salam kemaafan buat yang mengenali diri ini terUtama keLuarga 69...perasaan serBa saLah serinG melanDa di akhir taHun 2009 kerana faKtor yaNg tak dapat di elakkan dan sesuaTu siTuasi teLah am koRbankan..hnYa yanG ''aLerT'' mayBe peRasan...sTRessssss!!!!!!!! ok la...kejaDian bErlaku dLm buLan Julai 2009...sebelum kejadiAN buLan oktoBer dimana berLaku perselisihan....cuAca kadang2 paNas kadang2 geRimis memBeri imPak yanG agak siot....dan di situ kerisAuan muLa timbul kerisauan...peRasaan yanG wujud td bagi inSan yanG berBintang pIscEs iNi adalah tePat dengan tiba2 menDapat panGgilan daRi aYah d maLam haRi yanG seDang meNjelang paGi adaLah suAtu peTanda cuKup menaKutkan!!!

dan....berMuLa la perBulan....Loghat teRenGGanu ya!!!!

ayah : saLam...yANg (panggilan keluarga) ayoh nok kabor benda ni...yANg jaNgan taKut dan kejut pulok...

am : ye...ada nape? ada sape2 sakit ke? (terussssssss tanya soalan tu)

ayah : takdok nape...cuma nok royak mok demam dan dok leh bangun...nok g ngajor pun dok
leh...

am : doh tu dok g spital ke?

ayah : g doh!! doktor kata lelah dan demam biasa je...tp yANg kan keje..balik cuti sabtu ahad la.

am : yANg balik esok!! (dalam nada syahdu) am tegaskan!!!!

..xkira malu dAh masa jUmpa doKtor daLam sedar tak seDar aDa seSuaTu yanG menGalir baGai aiR hUjan...tanpa melengahkan masa terussssssssssssssssss pegi beLi tiket baLik tRg....(EL 3 hari uols....)walau mempunyai adik beradik lain, mak memang selesa ngn am...tak sampai 2 hari dah sihat dan sampai tahap bole lakukan aktivi harian seperti sediakala....hebat tak penangan am??sesiapa yang nak @ memerlukan khidmat am sila hubungi amnatushima@family69.com!! hehehe....
....balik kja semula am terussss isi borang permohonan pertukaran tempat keja....ramai jugak yang halang coz tak nak am pindah!!!terutama memberi kejutan buat seseorang kat tempat keja sampaikan ''dia'' suruh am isi borang Pembatalan Segera!!! coz salah 1 sebab takde pengganti ahli koir yang mempunyai 2 ''watak'' berbeza...hehehe...fikir-fikirkan lah.....''
....sehingga baru2 ini ''michell melody'' telah sampaikan pada keluarga 69 yang am amat2 sayangi..owh!!!stressssss dibuat nya bila bertubi2 adik beradik tuju soalan.....dlm hati ''mampus aku nak menjawabnya....''di sini yANg mANa saTu patut am pilih....kerjaya? keluarga 69? menjaga ibu ayah di kampung? tp kesemua ni dah sebati dalam diri am....kalo bole semua am nak pilih...tp yg xdapat dilupakan is........................KELUARGA 69 coz uols so happening and wonderful person!!!Love u so much!!!

Monday, October 26, 2009

sYurGa di hati ibu

Salam buat semua...sori coz dh lama aM x update blog...dalam saat bahagia diiringi keceriaan plastik sebenarnya terselit rahsia kesedihan dan kedukaan...25 oktober 2009 yang lalu ianya belaku sepantas kilat....untuk aBg HALIM dan aBg NAS serta keluarga 69 aM ingin aM memohon maaf sebab sepanjang perjalanan suana di ampang point aM telah menipu 1 perkara dimana ada yang bertanyakan kenapa am nampak ''suram'' kerna sepanjang perjalanan hidup selama 25 tahun aM tak pernah buat mAk terasa hati...tp tiba2 ia berlaku dengan sekelip mata tanpa dijangka pada 25 oktober 2009 aM telah menyebab mak begitu terasa dengan aM...sehingga mengambil masa 2 hari am mengalirkan air mata memohon maaf!!!dengan bantuan ayah dan mak saudara serta jiran tetangga dapat juga lembutkan hati seorang ibu....buat mereka yang masih mempunyai ibu.... jaga la mereka dengan penuh kasih sayang!!!! air dicincang takkan putus

Monday, October 12, 2009

kERna kU saYang kaMu

sEanDainYa
kAu aDa disiNi deNgan kU...
muNgkiN kU
tAk senDiri...
bAyanGan Mu
yaNg seLaLu meNemaNi kU...
hiAsi maLam sePi kU
kUinGin beRsaMa diRi mU...
kUtaK akaN peRnah
berPalinG daRi mU...
waLau kiNi kaU jaUh daRiku
kaN seLaLu kuNanTi
keRna ku saYang kaMu...
haTi iNi
seLaLu meManggiL namaMu...
denGarLah meLatikU...
ku beRjanJi haNyaLah
unTukmU ciNtakU..
tAk kAn peRnah aDa
yanG Lain...
aDakaH riNdu di haTi mU
sepErti riNdu yanG ku rAsa...
sanGGupkaH kU teRus terLena
taNpamU di SiSiku...
kU kaN seLaLu meNanTimu....

Sunday, October 11, 2009

paSta, k LanG dan aKu peRempuaN iTu....





iTalian fOOd
keluarga 69 tak terlepas dari oN tHe sPoT plan...kul 10 pagi aM daN h/maTe kua ngn kawan2 1 tpt kje...kami ke bUkit anTarabangsa! open house my doktor!!! around kuL 2.00 petang kami oN tHe wAy menuju ke bandar tUn raZak...tiba2 mendapat panggilan dari kAk Lang!!! katanya....
kAk Long n kAk Lang oN tHe wAy jgak n dh smpai area pandan jaya...FamiLy 1st !!! aM terus begegas baLik..kitorang ke Tesco Xtra beli barang untuk dinner...kata kAk Lang arini kita dinner iTalian fOOd. ermmm mcm menarik jerk....cadangan asal dan inspirasi dari kAk Long!!! finally.....................................siap jgak hidangan yg dnanti2!! walau penat tp mmg bEst giLL!!! thanks kAk Long n kAk Lang!!

k.Lang
waktu menunjukkan 2208 mlm....mlm masih muda..sambil2 menonton crekarama aKu peRempuAn iTu.....fasha sanha jadi pelacur kerana suami durjana....tut tut...ketika itew aM terlepas plak bertanya al kisah kehidupan kAk Lang...sebelum tertubuhnya keluarga 69....oppsss!! aM tahu, tu adalah perkara yang paling2 sensitif...soRi kAk Lang!! xpe la...okey... kAk Lang say`s ''baiklah aku cerita abt my life''. 1.kisah mak.................(paling terharu) 2.kisah ayah............3.kisah adik beradik......4.bagaimana kehidupan bila mula menjejaki d kuaLa LumPur.........sehingga wujudnya keluarga 69.....dalam ceria ada bahagia...jangan pula dlupa yang derita.....tp setiap keceriaan tidak bermakna mempunyai tapak kebahagiaan....jauh dsudut hati tersimpan 1001 rahsia!!! nampak je kAk Lang sentiasa ceriakan keluarga 69....kukik kukik...keceriaan kAk Lang d mana letaknya kebahagiaan?siapakah yang mampu kembalikan keindahan kebahagiaan kAk Lang? siapa? siapa? siapa??????????!!!!!! maybe byk cerita tergantung kan!!! hanya keluarga 69 je yang tahu!!!!

Saturday, October 10, 2009

keluarga 69

Friday, October 9, 2009

keluarga 69

apa tu keluarga 69? mcm dlm citer P.Ramlee plak ya!!! bermula perkenalan rakan kepada rakan...
bak kata org dulu2 kalo dah jodoh tak ke mana....U3 superbowl la yang mengeratkan lagi hubungan persahabatan dan sehingga tertubuhnya KELUARGA 69!! Terdiri daripada : -
FARAH - kAk Long, MARIA - kAk Ngah, NORMALA - kAk Lang, KASANDRA - kAk Teh, DIANA - kAk Anjang, FATIMAH - kAk Tam, AMNATUSHEMA - kAk Chik dan AMYLEA - kAk Su
Dalam kesibukan kerja seharian d ibu kota...keluarga 69 tidak d abaikan...
xsabar2 menanti hari minggu...utk bekumpul kerana!!!!! padat dgn aktiviti.....I LIKE IT....BOWLING, KARAOKE dan....yang paling penting adalah acara yang dnanti2...LAHAR MELAHAR!!!
ni adalah acara yg tak terlepas...ceritera Alam Maya samada gosip @ reality @ fantasy!!

sALAm perkenaLan .....

salam perkenalan buat semua.....moga dgn kehadiran pendatang baru, kalian dpt memberi sedikit pengetahuan....